Sådan tolkes symbolerne på slitagekategorierne på væg-til-væg tæpper

Hvis du ønsker at købe et væg-til-væg tæppe er der mange faktorer, der gør sig gældende, når du skal vælge. Det kan være farven, strukturen eller materialet, der spiller en afgørende rolle. Men nogle gange er det også vigtigt at forstå de forskellige produkters egnethed til det tænkte anvendelsesområde. Skal tæppet anvendes i hjemmet eller i et kommercielt miljø? Er det beregnet til at skulle kunne modstå kraftigt slid eller skal det placeres i et rum med blot lidt slid? Disse aspekter er gode at tage højde for i dit valg af tæppe og for at du kan finde det tæppe, der egner sig bedst til dig og dit formål.

For at hjælpe dig med at finde det rigtige blandt det store udvalg af tæpper, der eksisterer, anvender man en internationalt accepteret klassifikation for gulve og tekstilgulve, hvor produkterne er kategoriseret i forskellige klasser, der hver udgør et mål på slidstyrke. Det, der primært ligger til grund for et produkts kategori, er en test kaldet "Taber-testen", hvor man måler, hvor meget slid der skal til, for at produktets overfladelag kan slides igennem.

Den første klassificering er at opdele klasserne i to kategorier: bolig- og erhvervsmæssig brug. Inden for disse to kategorier foretages der så følgende klassifikationer for at vise et produkts slidklasse:

 

Boligmæssig brug

klasse 21: velegnet til rum med lidt eller lejlighedsvis brug

klasse 22: velegnet til rum med normal brug

klasse 23: velegnet til rum med meget intensiv brug

 

Erhvervsmæssig brug

klass 31: velegnet til rum med normal brug

klass 32: velegnet til områder med middel trafik

klass 33: Velegnet til stærkt trafikerede områder med høj trafik

klass 34: Velegnet til meget intensivt trafikerede områder

 

Vær opmærksom på, at disse klassifikationer kun er vejledende, og at et tæppe med en klassifikation inden for "bolig" alligevel kan anvendes i et kommercielt miljø, hvis det estimerede slid på tæppet ikke vurderes at kræve en højere klassifikation. Ligeledes kan et tæppe, der er klassificeret til kommerciel brug, bruges i boliger, hvis det ønskes. 

Har du brug for hjælp eller rådgivning til dit valg af væg-til-væg tæppe? Kontakt vores produktrådgivere, så hjælper de dig med at finde det helt rigtige tæppe til dit formål. Du kan finde vores kontaktoplysninger her.Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel