Plejeråd og vaskeråd til dine tæpper

Her finder du tips og råd til pleje af dine tæpper.

Et tæppes levetid afhænger i høj grad af rengøring. Gør det til en vane af støvsuge dit tæppe mindst en gang i ugen, og hæng det ud til luftning et par gange om året.

Før at tæppet skal slides jævnt, er det en god idé at vende det nu og da. For at mindske slitagen kan du anvende et tæppeunderlag som også har en skridsikker funktion. Anvend altid et fladt mundstykke til støvsugeren, og afslut med at støvsuge i luvens retning. Trykmærker på tæppet kan nemt fjernes ved at fugte luven med lunkent vand og blæse lidt med en hårtørrer, mens du børster luven.

Har du et gummieret tæppe, skal du aldrig hænge det med latexsiden mod solen. For at undgå opstående kanter skal et gummieret tæppe altid rulles med retsiden udad. Hvis du vasker gulvet, så sørg for at det er helt tørt før du lægger tæppet på igen. Ellers kan du risikere at latexsiden sætter sig fast til gulvet.

Hvis du har et nyt uldtæppe, skal du ikke bekymre dig hvis det fnulrer lidt i starten. Dette er almindeligt og sker fordi der ofte er et overskud fra produktionen i ulden.

Bomuldstæpper kan krympe ca. 5% i bredden og 8% i længden ved vask på 30°C. Også ved vask af øvrige tæpper kan man forvente en vis krympning. Alle tæpper falmer med tiden, og oftest bliver farverne blødere og smukkere. Bomuldtæpper falmer hurtigere end andre tæpper.

Vask

Mindre pletter fjernes nemmest ved at angribe pletten med et rent håndklæde/klud, lunkent vand og en dråbe opvaskemiddel. Skum opvaskemidlet op og dup forsigtigt. Denne metode plejer at fungere på de fleste typer af tæpper, både af uld og syntetisk materiale.

Specifikke vaskeråd for forskellige tæppetyper

Herunder finder du mere detaljerede plejeråd til specifikke tæpper.

Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel