Hexagontæpper

En hexagon, med sine seks hjørner, er en populær geometrisk figur, som kommer igen blandt både blomster og bier i naturen såvel som blandt tæpper, inden for indretning og mode.

Vælg et tæppe med geometriske hexagonmønstre!

Hvis du tør at studere en bikube på nært hold, vil du eksempelvis genkende det geometriske mønster i vokskagerne. Hvis du i stedet studerer din Instagram-feed, vil du genkende den sekskantede hexagon i tæpper, tekstiler og diverse indretningsgenstande.

Populært art deco-mønster på tæpper af uld og skinnende viskose

Geometriske figurer såsom hexagonen er stærkt forbundet med art deco-stilen inden for arkitektur, indretning og mode. Art deco brød først igennem i de glade 20'ere. Det var glamourøst, elegant og friskt. Strikt geometri blev blandet med blank metal, reflekterende spejloverflader og eksklusive stenmaterialer. Ikke helt ulig nutidens Instagram-feeds, med andre ord. Det er næppe en overraskelse, at hexagonmønstret er en populær kombination med tæppet i skinnende viskose.

Stort tæppe med hexagon 200x300 cm eller 250x350 cm?

Hexagontæpper i viskose er nok for mange primært forbundet med netop art deco-inspireret indretning. Geometriske mønstre, såsom den sekskantede hexagon, er dog konstant mere eller mindre aktuelle. I 1950'erne og 60'erne dukkede forskellige varianter af hexagon-mønstre ofte op i tekstiler og tapeter. I dag kan man igen finde hexagonmønstre på de fleste slags tæpper. Store uldtæpper med hexagonmønstre er eksempelvis et fremragende valg for at opnå den rigtige retrofølelse til arvede designklassikere og auktionsfund fra 50'erne og 60'erne. Et stort, flot hexagontæppe i lysegrå kan sammenføre den ægte charme og følelse af omsorgsfuld kvalitet ved eksempelvis et spisebord i teak fra 60'erne med nutidens moderne, enkle stilideal. Et gult, grønt eller måske rustorange uldtæppe i det samme geometriske mønster tilfører i stedet spænding og individualitet.

Store tæpper bliver mere og mere populære.

Store tæpper bliver mere og mere populære. Et stort tæppe under eksempelvis din sofagruppe holder møblementet sammen og skaber et rum i rummet. I så fald har du ofte brug for en størrelse på 250x350 cm eller 300x400 cm. Holdbare uldtæpper anbefales under spiseborde. Hvor stort tæppet under dit bord skal være afhænger naturligvis både af bordets størrelse samt proportionerne på dit køkken eller din spisestue. Som regel er 200x300 cm en passende minimumsstørrelse, og mange vælger 250x350 cm. Læs gerne mere om vores ekstra store tæpper og muligheden for at bestille efter specielle mål.

Velkommen til at udforske Kilands sortiment af retroinspirerede tæpper med hexagonmønstre!

Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel