Lyddæmpende tæpper - disse bør du vælge

Lyddæmpende tæppe - Gjall fra Fabula Living

Mange oplever at leve en hektisk tilværelse, og behovet for at finde steder med fred og ro har nok aldrig været større. Hvor vi finder fred og ro er personligt, men de fleste er enige om, at de besøger dette sted alt for sjældent. Derfor er det vigtigt, at vi gør, hvad vi kan, for at de miljøer, vi befinder os i til hverdag, eksempelvis hjemmet og arbejdspladsen, er så hyggelige, beroligende og fredfyldte som muligt. Indretning med tæpper er en god måde at skabe et fredfyldt, varmt og hyggeligt miljø på, samtidig med at tæpper dæmper lydniveauet.

Store og tykke tæpper dæmper lyden bedre

Ved at indrette med tæpper kan du i høj grad påvirke lydniveauet i et rum. I dag, hvor åbne planløsninger er almindelige, er der mange, der døjer med ekko i dagligstuen, med støjende kontorlandskaber eller kantiner, hvor lydene fra knive mod tallerkener skærer i ørene. En nem måde at komme problemerne til livs, er ved at lægge et eller flere lyddæmpende tæpper i rummet. Jo større tæppe og jo større et gulvareal der dækkes, desto mere dæmpes lyden. Også tykkelsen på tæppet spiller en rolle, da mere tekstilt materiale absorberer mere lyd. Eksempler er håndvævede uldtæpper, ryatæpper eller håndknyttede tæpper.

Tæppe under spisebordet dæmper lyd - her sisaltæppet Aqua

Men det er ikke bare i åbne planløsninger, man kan have problemer med lydbilledet. Nogle gange kan det være rart at dæmpe lydniveauet i et mindre område, f.eks, i et læsehjørne, på et hjemmekontor eller i et soveværelse. Prøv at lægge et stort, tykt, lydabsorberende tæppe under skrivebordet eller sengen. Lad gerne tæppet stikke ud rundt om skrivebordet eller sengen, da det så opfanger endnu mere lyd.

Tæppet Casablanca fra Classic Collection dæmper lyd i soveværelset

Væg-til-væg-tæpper er effektive lyddæmpere

I visse miljøer kan væg-til-væg-tæpper være en god mulighed, når du gerne vil ændre på lydbilledet. At dække hele gulvet med tekstilt materiale er en effektiv måde at dæmpe lyd på og forbedre akustikken. Væg-til-væg-tæpper er almindelige i eksempelvis soveværelser, legerum, fjernsynsstuer og kontorlandskaber. Følgelig vil du i et soveværelse kunne sove uforstyret, i legerummet kan legetøjet kastes vildt omkring, i fjernsynsstuen kan du lade dig opsluge af filmen og på kontoret vil du kunne koncentrere dig. En af grundene til at væg-til-væg-tæpper er så almindelige i disse rum, er at netop deres lyddæmpende egenskaber. Hvis du vil se alle vores væg-til-væg-tæpper, kan du finde dem her.

Væg-til-væg-tæppe i legerummet - en effektiv lyddæmper

En nem måde at forbedre lydbilledet og akustikken i et miljø på, er altså at indrette med tæpper, og gerne store, tykke tæpper. Lyddæmpende tæpper kan hjælpe til at skabe roligere miljøer i en hektisk og støjende hverdag.Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel