Størrelsesguide for tæpper

At købe et nyt tæppe er en nem og enkel måde at forandre et helt værelse på. Med et tæppe kan du indramme overflader, binde overflade sammen eller skabe et rum i værelset. Det er dog ikke det letteste at vælge størrelse på sit tæppe. Mange af vores kunder stiller spørgsmålet om, hvilken størrelse som egentlig er den rigtige for deres dagligstue eller spisestue. Som en hjælp på vejen har vi lavet en guide med billeder, så du nemt kan se, hvordan eksempelvis en sofagruppe eller spisestuemøbler opleves i relation til forskellige størrelser af tæpper.

Det er vigtigt at have i tankerne, hvor du vil placere tæppet, når du skal købe et nyt tæppe. Værelset, som tæppet skal placeres i, kan medføre begrænsninger af forskellige slags, og møbler og anden indretning vil mange tage hensyn til. Men du skal ikke være bange for at lade tæppet tage plads i rummet. Et af de mest almindelige fejltrin, som vores kunder begår, er netop at købe et for lille tæppe. Et større tæppe giver ofte en hyggeligere atmosfære og skaber en bedre indramning af sofagruppen og spisestuemøblerne.

Nedenfor har vi samlet nogle tips til dig til dit valg af størrelse på dit nye tæppe.

Tæppe til sofagruppe

På billederne nedenfor ser du en sofagruppe, som er placeret på et tæppe i de fem mest forekommende rektangulære størrelser, som man plejer at lægge ved en sofa. Sofaens størrelse er 240 x 90 cm, og lænestolene er 90 x 90 cm.

Hvis du ser på billederne, kan du tydeligt se, at et større tæppe giver et mere harmonisk indtryk og indrammer sofagruppen på en smagfuld måde. Et tip er, at tæppet til sofagruppen bør være mindst lige så bredt som sofaens bredde, men gerne bredere. Hvis det er muligt, er det også flot og hyggeligt, hvis så stor en del af sofagruppen som muligt står ude på tæppet.

Størrelsesguide tæpper 140 x 200 cm och 160 x 230 cm

Størrelsesguide tæpper 200 x 290 cm och 240 x 340 cm

Størrelsesguide tæpper 300 x 400 cm

Tæppe til divansofa

Et almindeligt spørgsmål blandt vores kunder er, hvilket tæppe du skal vælge, hvis du har en sofa med divan derhjemme. På billedet nedenfor ser du en divan placeret på et tæppe i to almindeligt forekommende rektangulære størrelser. Sofaens størrelse er 240 x 90 cm, og divanens dybde er 160 cm.

Et råd er at vælge en størrelse på dit tæppe, som er så stor, at du kan placere divanen under tæppet, enten helt er delvist. Som du kan se på billedet nedenfor, så gør et større tæppe, at du kan placere hele divanen oppe på tæppet. På den måde indrammer du møblementet og gør det til en enhed. Vælger du at gå yderligere en størrelse op på dit tæppe, kan du placere hele din divane oppe på tæppet, ligesom hele sofagruppen er placeret oppe på tæppet på billederne ovenfor.

Størrelse tæppe til divansofa

Tæppe til spisebord

Når du skal placere et tæppe under dit spisebord, bør du tænke over tæppets bredde og længde. Bredde og længde skal række, så stolen ikke havner uden for tæppet. Et større tæppe ved spisebordet ser ikke blot flottere ud, det gør det også lettere, når du skal trække stolen ud og sætte dig. Det mindsker risikoen for, at stolebenene sætter sig fast i tæppet, når du trækker stolen ind og ud, og det mindsker slitage på tæppets kant. Et godt tip, hvis det er muligt, er at vælge et tæppe, som er så bredt, at stolen ikke havner uden for tæppekanten, når du sidder ved bordet. Tæppets mål havner da ofte på bordets bredde plus cirka 50-75 centimeter på alle sider. Så kan stolebenene stå på tæppet, selv når du sidder ved bordet.

Her ser du tre eksempler med forskellige størrelser af tæppet til et spisebord med seks stole. Bordet på billedet er 100 x 220 cm.

Størrelse 140x200 cm og 160x230 cm ved spisebord

Størrelse 200x300 cm og 240x340 cm ved spisebord

Størrelse 300 x 400 cm ved spisebord

Tæppe til soveværelse

I Soveværelset ønsker vi ofte skal være lunt, varmt og hyggeligt. At indføre tæpper i soveværelset er en udmærket måde at højne hyggefaktoren på, dæmpe lyd og få værelset til at føles netop varmt og lunt.

Et almindeligt klassisk alternativ til soveværelser er at placere mindre tæpper ved siden af sengen eller sengene. Ved en dobbeltseng kan det dreje sig om to mindre tæpper langs sengens langsider og et større tæppe ved fodenden.

Et andet alternativ er at placere et stort tæppe under sengen. Tænk da på, at tæppet bør stikke mindst 50 cm ud på hver side, så du kan gå på tæppet rundt om sengen. Du kan vælge at placere et tæppe, som næsten går helt ind til væggen, så alle sengens ben står på tæppet, og måske også sengebordets ben. Du kan også vælge at placere et tæppe længere nede, eksempelvis fra sengens midte, så sengens forben står på tæppet. Sengen nedenfor er 180 x 200 cm.

Størrelse tæpper under seng

Runde tæpper til sofagruppe og spisebord

Går du og overvejer at lægge et rundt tæppe ved din sofagruppe eller spisebord? Runde tæpper findes i nogle tilfælde på op til 300 cm i diameter i færdige størrelser. Hvis du ønsker større runde tæpper kan du målbestille fra eksempelvis vores heldækningstæpper, som ligger på bredden 400 cm eller 500 cm. Sofaens størrelse er 240 x 90 cm, och lænestolene 90 x 90 cm. På det nederste billede med et rundt spisebord, måler bordet 150 cm i diameter.

Tæppestørrelse rundt tæppe sofagruppe

Tæppestørrelse rundt tæppe spisebordÅbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel