Botaniser blandt tæpper til udestuen, altanen og balkonen

Når forårssolen kommer tilbage efter en lang vinter, ønsker mange af os at være ude mere, og når efteråret nærmer sig, ønsker mange at forlænge sommeren, så godt man kan. En måde at gøre dette til virkelighed er at skabe et udendørs miljø, som vi nyder og vil tilbringe tid i. Hvis du indretter din udestue, altan eller balkon på en dejlig og hyggelig måde, vil du også få lyst til at tilbringe mere tid der. Både alene og sammen med familie og venner. Her er nogle tips og ideer til, hvad du kan tænke på, når du skal vælge tæppe til din udestue eller udendørs. Vi hjælper dig med at botanisere blandt vores tæpper til udendørs rum.

Hvilken type tæpper vi kan og vil have i vores udestue eller udendørs afhænger meget af forholdene. Isolerede og glasoverdækkede udestuer giver eksempelvis helt andre forudsætninger end en åben altan eller balkon. Dette er vigtigt at overveje, når man skal vælge udendørstæppe.

Altan- og balkontæppe, en rigtig klassiker

Et klassisk altan- og balkontæppe er en populær mulighed, når det kommer til at vælge tæppe til det udendørs. Det er UV-resistent og tåler fugt og væde, hvilket gør det velegnet til at lægge både i glasoverdækkede udestuer og på arealer uden tag. Det har knopper på undersiden, som gør, at vand og fugt let tørrer. Denne type tæppe lægges som regel som et heldækkende tæppe og kan lægges på alle typer af underlag, såsom beton, tremmegulv og stenplader. Altan- og balkontæpper fås i flere forskellige farver og bredder, hvilket betyder, at du kan finde en variant til netop din udestue eller udendørs rum.

En variation af det klassiske altan- og balkontæppe er kunstgræs. Det er blødt og behageligt og et underlag, som du sagtens kan gå barfodet på. Kunstgræsset er desuden UV-resistent og tåler vand, eftersom vandet strømmer lige igennem og gør, at tæpperne tørrer hurtigt.

Tæpper til åbne udendørs rum

Hvis du har et åbent udendørsområde helt uden tag, er det vigtigt, at du vælger et tæppe, der tåler vand og fugt. Det klassiske altan- og balkontæppe eller kunstgræs, som vi nævnte ovenfor, er begge muligheder, der fungerer godt til denne type udendørsareal. Men der er også nogle andre alternativer at vælge imellem.

I den seneste tid er antallet af tæpper, der er tilpasset til at kunne ligge udendørs uden tag over, vokset. Et stigende antal tæpper fremstilles af materialer, der gør, at de kan tåle vand, og disse tæpper kaldes ofte indoor/outdoor-tæpper. I disse kategorier kan du altså vælge mellem tæpper i færdige størrelser og i forskellige farver og mønstre, hvilket er et godt alternativ for dig, som ikke ønsker at lægge et heldækkende tæppe på din udendørs plads, men eksempelvis vil lægge et tæppe sammen med din gruppe af havemøbler eller i gangen på balkonen.

En anden mulighed er plasttæpper, som også er vandafvisende. Plasttæpper fås i mange farver, designs og størrelser. Så her er udbuddet enormt!

 

Tæpper til glasoverdækkede og isolerede udestuer

Hvis din udestue er glasoverdækket men ikke isoleret, gælder stort set de samme anbefalinger som til åbne rum udendørs. Dette skyldes, at det er vanskeligt at vide, hvor meget fugt og væde tæppet vil blive udsat for nedefra, selv om rummet er glasoverdækket og dækket med tag. Men du kan altid selv beregne, hvor meget fugt du tror, ​​at tæppet vil blive udsat for i dit udendørs rum, og derefter vælge et tæppe, som du tror, kan håndtere forholdene der.

Hvis du derimod har et glasoverdækket rum, som er isoleret og kan modstå vinter, kan du vælge tæppe efter andre forhold. I denne type udendørs rum kan du dybest set lægge lige det tæppe, du ønsker, og udbuddet er dermed stort. Hvad du dog skal tænke på, er, at der i store udendørsarealer ofte er store glaspartier, som går helt ned i gulvet, hvilket gør, at tæppet bliver udsat for mere sol end tæpper normalt bliver udsat for indendørs. At tæppet således risikerer at blive afbleget er noget, du bør tage højde for, og det kan derfor være en fordel ved at vælge et mere UV-resistent tæppe, selv i disse typer rum.

Populære tæpper til udendørs rum er jutetæpper, sisaltæpper og forskellige varianter af flatvævede tæpper. De naturlige materialer jute og sisal kan tåle en hel del sol, så længe de ikke er farvede, og mange ønsker en naturlig fornemmelse i det udendørs rum, hvilket de naturlige materialer giver. Mange vælger glatvævede tæpper til deres udendørs rum, da de er lette at flytte møbler rundt på samt er nemme at børste af og støvsuge, hvis man tager snavs med ind fra haven. De vejer desuden ikke meget, hvis man vil hænge tæppet ud for at lufte eller vil rulle det sammen.

Kig i vores kategori for udendørs rum for at finde tæppet til din udendørs plads eller udestue. Hvis du har brug for hjælp til at finde tæppet til dit udendørs rum, så kontakt gerne vores kundeservice, så hjælper de dig med at finde det helt rette tæppe.Relaterade produkter

Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel