Væg-til-væg-tæppe i kælder, på beton, på trappe?

Væg-til-væg-tæppe i kælder og på trappe.

Mange værdsætter fordelene ved væg-til-væg-tæpper og vælger at lægge et blødt og skønt væg-til-væg-tæppe i ét eller flere af rum derhjemme. Når man har bestemt sig for eller overvejer at lægge væg-til-væg-tæppe, opstår der ofte en masse spørgsmål.

Nogle spørgsmål, der bliver ved med at vende tilbage, er, om man kan lægge væg-til-væg-tæppe i en kælder, om man kan lægge det på et betongulv og hvordan man lægger væg-til-væg-tæppe på en trappe. I dette blogindlæg vil vi forsøge at besvare disse spørgsmål.

Væg-til-væg-tæppe på et betongulv

Kan man lægge væg-til-væg-tæppe i en kælder og/eller på et betongulv?

Ja, det kan man. Væg-til-væg-tæpper er åndbare, hvilket gør, at luften kan cirkulere gennem tæppet. De eneste tæpper, du ikke bør lægge i en kælder, er væg-til-væg-tæpper, der har en gummibagside. Så længe tæppet har en bagside, der ånder, eksempelvis en filtbagside eller actionback, kan luften cirkulere, og så er det intet problem at lægge tæppet direkte på et betongulv i en kælder.

Det eneste tilfælde, vi fraråder at lægge væg-til-væg-tæppe i en kælder er, hvis du ved, at du har et åbenlyst fugtproblem. Hvis der sommetider er vådt eller fugtigt på gulvet og ned ad væggene, bør du ikke lægge et væg-til-væg-tæppe.

Væg-til-væg-tæppet Atlas i en kælder.

Hvilket væg-til-væg-tæppe skal jeg have til en trappe?

På en trappe er det nødvendigt med et meget tæt og slidstærkt tæppe, eksempelvis er det en god idé at lægge et tæppe med såkaldt løkkeluv eller skåret luv. Det mest almindelige er at lægge et tæppe med løkkeluv eller et såkaldt nålefilttæppe, da disse tæppertyper som udgangspunkt slides mindre. Hvis man hellere vil lægge et lidt tykkere tæppe med en skåret luv, kan det også sagtens lade sig gøre, så længe tæppet er beregnet til at ligge på en trappe. Præcis hvor kraftigt og slidstærkt tæppet skal være afhænger også af, om du vil dække hele trappen eller kun lægge tæppe på trinene. Hvis du kun lægger tæppe på trinene, er det en del nemmere at skifte tæppet, hvis det bliver slidt, hvilket betyder, at man så kan lægge et tæppe af noget lavere kvalitet.

Skal man beklæde hele trappen med et tæppe, limes tæppet fast med kontaktlim. Det er relativt kompliceret af lægge et væg-til-væg-tæppe på en trappe på denne måde, hvorfor vi anbefaler, at du hyrer en gulvlægger til at lægge tæppet. Gulvlæggeren måler i de fleste tilfælde trappen op og regner ud hvor meget tæppe, der kræves. Når hele trappen beklædes, bør man vælge et tæppe af god kvalitet, som er beregnet til at ligge på en trappe, da tæppet så kan holde i mange år uden at komme til at se slidt ud. Det er også vigtigt at være opmærksom på, om tæppet er tilstrækkeligt tæt, så man ikke kan se tæppets bund, når det bøjes rundt om trappetrinene.

Mere info

Klik her for at se vores sortiment af væg-til-væg-tæpper

Klik her for at læse en mere udførlig guide om væg-til-væg-tæpper

 Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel