Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Læg væg til væg tæppe - tips og råd

At lægge væg-til-væg-tæppe

Hos Kilands finder du alle typer væg til væg-tæpper til både hjemmet såvel som offentlige miljøer og arbejdspladser. Vi har et af Nordens største udvalg af væg til væg-tæpper, og vi har tæpper i både naturmaterialer som uld samt i forskellige slags syntetisk materiale. Væg til væg-tæpper fås i mange forskellige designs med hensyn til kvalitet, farve, struktur og materiale. For eksempel findes der væg til væg-tæpper med knyttet eller skåret luv, lang eller kort luv, prisvenlige og mere eksklusive varianter samt matte eller mere kulørte farver. Vi håber, at du hos os finder det helt rigtige væg til væg-tæppe.

Her har vi sammensat en guide med gode ting at huske på samt svar på de mest almindelige spørgsmål. Har du andre spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig gerne.

Klik her for at komme videre til vores store sortiment af væg-til-væg-tæpper!

Har du brug for rådgivning eller hjælp? Send en email til kundeservice@kilands.dk

 

Fordelene ved væg til væg-tæpper


Fordelene ved et væg til væg-tæppe er mange. Du kan hurtigt og med få midler forandre et rums karakter fuldstændig med et flot væg-til-væg-tæppe. Du får ikke blot et varmt og blødt gulv at gå på, men også et lyddæmpende miljø som skaber en rar og hyggelig atmosfære. 

Et væg til væg-tæppe tæppe er nemt at lægge, og det kræver ofte ingen eller minimal erfaring. (Se vores afsnit længere nede for mere detaljeret information om hvordan man lægger et væg til væg-tæppe).

Der findes undersøgelser der viser, at man med et tekstilbelagt gulv kan skrue ned for temperaturen uden at den oplevede temperatur føles koldere, hvilket i det lange løb kan mindske din varmeregning.

Myten om at væg til væg-tæpper skulle være uhygiejniske og allergifremkaldende passer i hvert fald ikke Et rum med væg til væg-tæppe har færre støvpartikler i luften end et rum med hårdt gulv (for eksempel trægulv eller plasttæppe). Dette skyldes at fibrene i tæppet binder støvet og forhindrer det i at hvirvle rundt i rummet. Når det er tid til rengøring, støvsuges støvet nemt op fra tæppet. I dag fremstilles næsten alle væg til væg-tæpper af antistat-behandlede syntetiske fibre af høj kvalitet så skidt og støv nemt kan støvsuges op, og pletter let kan tørres af. Disse syntetiske materialer er også helt fnugfrie og skaber ikke selv noget støv. Der er også et stort udvalg af væg til væg-tæpper i naturmaterialer som uld og jute.

 

Kan jeg bestille prøvestykker?


Ja, det kan du. Vi sender fem prøvestykker per person, og sommetider helt gratis. Vi opkræver 29 kr. i porto per ordre. På den måde kan du mærke og røre kvaliteten af vores væg-til-væg-tæpper og se farver og nuancer før du bestiller. 

 

Sådan udregner jeg pris og bestiller et væg til væg-tæppe?


Indtast blot den ønskede længde på det respektive tæppe og klik på enter på siden, så dukker prisen op til højre. Derefter kan du gå videre med bestilling ved at klikke på "Læg i kurv".

 

Hvad koster fragten ved køb af væg til væg-tæpper?


Du kan læse om vores forskellige leveringsmuligheder på vores leveringsinformationsside. Leveringen sker med hjemmelevering lige til døren hvis du bor i hus eller til din opgang hvis du bor i lejlighed. Levering sker mandag-fredag indenfor normal arbejdstid. Du får en besked via SMS med forslag til leveringstid som du enten godkender eller ombooker til en anden tid der passer bedre. 

 

Behøver jeg at lægge et stykke til når jeg bestiller mit væg til væg-tæppe?


Ja, du bør lægge 5 cm til hver retning på tæppet.

 

Kan jeg målbestille et væg til væg-tæppe og få kanterne syet?


Ja, det kan du godt. Alle vores væg til væg-tæpper kan målbestilles og derefter bruges som et løstliggende tæppe under eksempelvis spisebordet eller sofabordet. Dog skal du altid købe tæppet i fuld bredde, hvorefter vi beskærer tæppet i den ønskede bredde. Måske ønsker du eksempelvis et tæppe på 350 x 350 cm med syet kant. Kantningen koster lige nu 98 kroner / meter. Du bestiller nemt kantning af tæppet ved at klikke i tilvalget "Kantning" inde på væg til væg-tæppet. Prisen udregnes så automatisk.

 

Behøver jeg at lime mit væg til væg-tæppe?


Nej, det behøver du som udgangspunkt ikke. Skal du lægge et væg til væg-tæppe i et mindre rum, eksempelvis et soveværelse, børneværelse, walk-in closet eller for den sags skyld en dagligstue, behøver du ikke at lime tæppet. Vi anbefaler at man hæfter tæppet med dobbeltklæbende tape langs kanterne. Tapen kan du købe hos os. Klik her for at komme til den dobbeltklæbende tape.

 

Væg til væg-tæppe i soveværelse

 

Hvordan lægger jeg et væg til væg-tæppe og skærer det til i rummet?


Det er forholdsvis nemt at lægge et væg til væg-tæppe, men der er nogle ting, det er værd at huske på. Nedenfor beskriver vi trin-for-trin, hvordan du selv lægger dit væg til væg-tæppe. Husk følgende:

1. Sørg for, at gulvet er rent og støvfrit. Begynd med at tape hele vejen rundt med dobbeltklæbende tape langs væggene (også ved dørtærskler).

 

2. Læg tæppet på plads, og pres det fra midten ud mod væggene. Brug et mindre bræt eller lignende, når du presser tæppet udad.

 

3. Når du har presset tæppet ud mod kanterne, trykker du det ned mod skillepunktet mellem gulv og væg, så tæppet placeres ned mod tapen. Før du gør dette, skal beskyttelsesfilmen på den dobbeltsidede tape fjernes. Tæppet skal være foldet ca. 5 cm op mod væggen, inden det skæres til.

Hvis væggene er helt lige, kan du i stedet lade to sider ligge direkte mod væggene uden at folde. På den måde behøver du kun at skære tæppet til på to sider. Men dette forudsætter, at væggene er helt lige.

 

4. Brug derefter en lille genstand til at få tæppet ned så tæt på vinklen mellem væggen og gulvet som muligt (for eksempel en lukket saks).

 

5. Nu er det tid til at skære tæppet til. Det kan være godt at starte i et hjørne, og så skal du skære et lille snit for at komme ind ned mod hjørnet. Skær tæppet fra den ene side skråt ned mod vinklen i hjørnet, så tæppet kan falde ned. Når dette er gjort, kan du gå videre til næste trin og skære hele siden.

 

6. Når hjørnet er fikset, skæres tæppet ind ved at skære med en tæppekniv mod vinklen mellem væg og gulv.

 

7. Når dette er gjort, og dit nye flotte tæppe er på plads, kan du placere eventuelle fodlister. Man kan også lægge væg til væg-tæppet uden først at fjerne de eksisterende fodlister (som vist på billederne i denne guide).

 

8. Så! Nu er det tid til at nyde dit flotte nye tekstilgulv!

 

Tjek gerne vores instruktionsvideo  

I vores instruktionsvideo, som du ser herunder, viser vi trin for trin hvordan du lægger et væg-til-væg-tæppe.

 

Køb dit tilbehør hos os

Måske du skal bruge en tæppekniv og/eller dobbeltklæbende tæppetape eller gulvlim. Vi har det nødvendige tilbehør til at montere dit tæppe.

 


 

Kan jeg lægge et væg til væg-tæppe på et betongulv og/eller i kælderen?


Ja, det kan du godt. Hvis betongulvet er i kælderplan, skal man dog ikke lægge et væg til væg-tæppe med gummibagside, men i stedet vælge et tæppe med en bagside der ånder - eksempelvis væg-til-væg-tæpper med filtbagside, actionback (vævet bagside) eller fusionback. 

 

Kan jeg forlænge et væg-til-væg-tæppe?


Ja, et væg til væg-tæppe kan godt forlænges. Sommetider er bredden på et tæppe ikke lang nok til dække rummets gulv, og så er det nødvendigt at lægge flere stykker sammen. Dette gøres ved at lægge to helt lige sider mod hinanden. Er kanterne ikke helt lige, kan de kanter der skal lægges mod hinanden skæres til med en lineal. Derefter sætter du dobbeltklæbende tape på gulvet i sammenføjningen (gerne to striber ved siden af hinanden for ekstra stabilitet) og trykker de to stykker tæppe mod hinanden hvorefter du sætter dem fast mod tapestriberne. Efter dette forsætter du med at lægge tæppet på jævnfør afsnittet herover.

Vær opmærksom på at der kan forekomme farvevariationer når man vender to stykker tæppe i forskellige retninger. Dette bør man forsøge at undgå, men i visse tilfælde kan det ikke lade sig gøre. Farvevarianter ved to stykker tæppe der vender i hver sin retning er mest almindeligt ved tæpper med skåret luv. Forsøg så vidt muligt at placere sammenføjningen et sted hvor den ses mindst muligt, og hvor man bruger rummet mindst. Måske du kan gemme dele af sammenføjningen under et møbel? 

 

Hvilket væg-til-væg-tæppe skal jeg bruge på en trappe?


På en trappe anbefaler vi at lægge et væg til væg-tæppe af høj kvalitet som er meget tæt. Dette skyldes at man helst ikke skal kunne se tæppets bund, når man folder det rundt om et trappetrin, hvilket kan ske, hvis tæppet er for tyndt. Hvilket tæppe man bør vælge til sin trappe, afhænger naturligvis af trappens udformning samt bygningen og det omkrigliggende miljø. Skal hele trappen beklædes med et tæppe der limes fast og vikles rundt om hvert trin, bør man tænke på at vælge et tæppe af god kvalitet der kan holde i mange år. Dette skyldes at trappen på denne måde udsættes for relativt megen slid; særligt forrest på hvert trin.

Skal man derimod bare lægge tæppe oven på hvert trin (hvor du sætter fødderne) eller med en liste forrest på hvert trin, er det ikke nødvendigt med lige så høj kvalitet eller slidstyrke da tæppet ikke bliver lige så slidt på denne måde. Det er også nemmere at skifte tæppet ud senere hen hvis man lægger det på denne måde.

 

Jeg vil ikke lægge mit tæppe selv - hvem skal jeg kontakte?


Hvis du føler dig usikker på proceduren og derfor ikke selv vil lægge dit væg-til-væg-tæppe, kan du kontakte en gulvlægger. Gulvlæggere tager som regel betaling afhængigt af antallet af kvadratmeter. Priserne varierer, men ligger oftest omkring 100-150 kroner per kvadratmeter. Vi samarbejder med forskellige gulvlæggere. Kontakt os, så sætter vi dig i kontakt med en gulvlægger.

 

Jeg vil gerne bestille et væg til væg-tæppe der er smallere end den angivne bredde - kan det lade sig gøre?


Absolut. Når du bestiller dit væg til væg-tæppe tæppe, skriver du hvilke mål du ønsker tæppet skåret i under "Beskær rullebredde". Vær opmærksom på at du altid betaler for den fulde bredde, men vi sender selvfølgelig det overskydende stykke med.

 

Hvordan vasker og plejer jeg mit væg til væg-tæppe?


 

Klik her for at læse vores plejeråd for væg-til-væg-tæpper.

 


 

Klik her for at komme videre til vores store sortiment af væg-til-væg-tæpper!

Vi på Kilands Mattor har et af Danmarks største udvalg af væg til væg-tæpper til lave priser. Vi leverer væg til væg-tæpper til både privatpersoner, virksomheder og offentlige instanser.

Har du brug for rådgivning eller hjælp? Send en email til kundeservice@kilands.dkÅbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel