Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Sådan lægger du vores altan- og balkonmåtte Marstrand

Når det gælder indretning af udestuen eller terrassen, så er det et populært valg at lægge en altan- og balkonmåtte (af typen Marstrand). Et tæppe i dit udeområde kan gøre en stor forskel. På ingen tid føles rummet hyggeligt og indrettet på samme tid, og du får også en forvandling til en god pris!  Som udendørs tæppe er vores altan- og balkontæppe Marstrand et populært valg. Men hvordan får du det absolut bedste resultat, når du skal lægge din altan- og balkonmåtte?

Vores altan- og balkonmåtter kan lægges i såvel indrammede vinterstuer som på åbne altaner eller veranda. Gulvet under kan være isoleret eller uisoleret, det spiller heller ingen rolle. Måtterne er fremstillet til at kunne tåle fugt og væske. Undersiden af måtten er dækket af små plastdupper, som skaber et luftrum mellem måtten og underlaget. Dette lader vandet løbe igennem måtten, og lader fugt tørre. Mange vælger at lægge en altan- eller balkonmåtte i udestuer med betongulv, eftersom det ofte er koldt og hårdt og ikke specielt rart at gå på. Der kan en altanmåtte gøre oplevelsen meget mere behagelig. Men det er lige så almindeligt at lægge en altan- og balkonmåtte på et gulv af træ.

En stor fordel med altan- og balkonmåtter af typen Marstrand er, at de tåler op til 3.000 til 5.000 soltimer – uden at blegne! Eftersom en måtte, som ligger udendørs eller i et rum med meget store glaspartier, bliver meget udsat for stærkt sollus, er det vigtigt, at måtten du lægger, kan modstå mange soltimer.

Værd at overveje 

Vores tæppe Marstrand er et altan- og balkontæppe i metervare. Det første, du skal huske på, når du køber din altan- og balkonmåtte, er at måle det rum, som tæppet skal dække ordentligt. Et godt tip er at tegne en skitse af overfladen på et stykke papir, som du derefter måler.Marstrand er et altan- og balkontæppe på rulle, og det fås i forskellige standardbredder (op til 400 cm), som derefter kan skæres til den ønskede størrelse. Vi kan altså hjælpe dig med at bestille dit altan- eller balkontæppe efter mål. Du måler, og vi beskærer tæppet til ønsket mål. Men det kan være godt at overveje, hvilken standardbredde der er bedst for dig for at få så lidt spild og så få samlinger som muligt på overfladen. Du vælger selv tæppets længde. Det betyder, at vores altan- og balkonmåtter passer til næsten alle størrelser af altaner og balkoner. Som sagt er bredderne begrænsede, men stræb efter at få så få samlinger som muligt på din måtte. Sådan opnår du de bedste resultater.

En altan- og balkonmåtte skæres ofte ind langs altanens eller balkonens vægge/sider. Til dette anvendes en tæppekniv/barberbladskniv. I den første tid efter kan måtten krympe og trække sig sammen cirka fem centimeter i hver retning. Når du har målt din overflade, skal du derfor lægge et krympemål til på cirka fem centimeter i hver retning (ved store overflade kan du få brug for yderligere centimeter). Derefter skal du lade måtten ligge på plads i mindst to uger, inden du skærer den til det præcise mål. Du kan møblere måtten i mellemtiden, altså inden du tilpasser målene.

Vi får mange spørgsmål om, hvordan man skal tænke med eventuelle udskæringer af forskellige slags, når man skal lægge sin måtte. Det kan for eksempelvis være, at du har en stolpe et sted midt på altanen, eller at du har brug for at skære og tilpasse til en karm eller en indbygget del langs væggen. Resultatet bliver altid bedst, hvis måtten skæres på stedet. At skære afvigelser til efter en skitse er svært, og risikoen for fejl er stor. 

Tjekliste for indlægning af altan- og balkonmåtte 

1. Tag måtten ud på din altan eller balkon, eller ud i din udestue.
2. Tilføj mindst fem centimeter til hver retning (flere centimeter ved større overflader).
3. Overvej eller spørg vores personale eller kundeservice, hvilken bredde der passer bedst til dig, for at undgå unødvendige samlinger.
4. Beslut, hvilken farve eller variant du bedst kan lide, og vælg den.
5. Bestil eller køb dit tæppe. Få det leveret, eller tag det med hjem.
6. Rengør underlaget, hvor måtten skal ligge, grundigt.
7. Rul din måtte ud, og lad den ligge i mindst to uger.
8. Skær derefter måtten til med en tæppekniv, så den ligger på plads. Dette gælder både langs siderne og rundt om andre genstande.
9. Nyd din nye altan- og balkonmåtte!

Hvis du leder efter et prisvenligt altan- og balkontæppe, er vores Marstrand et godt valg! Har flere spørgsmål og overvejelser omkring indlægning af din altan- og balkonmåtte, eller har du andre spørgsmål om tæppelægning på din altan eller balkon, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. God fornøjelse! Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel