Kjenner du deg ikke igjen? Vi oppdaterer utseendet vårt, men vår service, kunnskap og vårt store sortiment forblir det samme.

Jutetæppe eller sisaltæppe - hvad er forskellen?

Hvem drømmer ikke om at opnå den der vidunderlige, naturlige følelse derhjemme? Jute og sisal er to vidunderlige naturmaterialer, der let gør din drøm til virkelighed! Selvom materialerne ser ens ud og deler mange gode egenskaber, adskiller de sig også mere, end man måske skulle tro. For at finde det rette tæppe er det derfor godt at vide, hvad forskellen på et jutetæppe og et sisaltæppe er. Tæpper i sisal og jute dækker sammen mange anvendelsesområder. Uanset om man leder efter et stuetæppe, et entrétæppe, et kontortæppe eller et køkkentæppe, er der helt sikkert en perfekt variant i sisal eller jute!

 

5 grunde til at vælge jute eller sisal:

 

  1. Begge materialer er naturlige og holdbare valg.

  1. De tilføjer begge en unik og naturlig fornemmelse til ethvert rum.

  1. Sisal og jute har i princippet altid været trendy og populære i en eller anden form, og de vil helt sikkert også blive ved med at være det i fremtiden.

  1. Tæpper i sisal og jute kan bruges på mange forskellige steder og til forskellige formål.

  2. Jute- og sisaltæpper er næsten vedligeholdelsesfri.

 

Så hvad adskiller dem?

Generelt kan det siges, at et tæppe i jute føles blødt og er porøst vævet, mens et tæppe i sisal føles mere rustikt og er kraftigere vævet. Det der afgør, om man skal vælge et jutetæppe eller et sisaltæppe, er stedet, hvor det skal placeres, og dermed, hvad der skal prioriteres - blødhed eller holdbarhed. Et jutetæppe føles fantastisk at gå på og tilfører rummet en rigtig hyggelig stemning. Både jute-og sisaltæpper er slidstærke, men sisal er ekstra godt på netop det punkt, og det kan uden problemer placeres steder med meget trafik (som kontorer, trapper osv.).

 

Jute:

Vi husker nok alle jute-tapetet, der var så populært i 60'erne og 70'erne. I dag bruges materialet (gudskelov, ifølge visse) for det meste til anden indretning og er længe blevet brugt som sækkevæv og emballage. Mens jutetapetet bare var en trend, er jutetæppet (og sisaltæppet), som har været med os i lang tid, sandsynligvis kommet for at blive.

Jute kommer fra planteriget og udvindes fra corchorus-planter, der vokser i de fleste tropiske lande. Fra stilken på ​​disse små buske får man jutefibre. Disse bliver først lagt i blød i et par dage for at adskille fibrene og tørres derefter, før de behandles. Fibrene er korte og ret vanskelige at spinde. Derfor spindes jutegarn ved hjælp af olier, der letter processen. Det er disse olier, der giver jutetæpper den duft, de stadig kan have noget tid efter fremstillingen. Jutetæpper bliver som nævnt vævet relativt porøst, og egner sig bedst til steder, hvor man ønsker en lidt blødere og mere hyggelig fornemmelse. Det kan eksempelvis gælde stuer, soveværelser eller under spisebordet.

 

Jutefibre hænger til tørre.

Sisal:

Hvis holdbarhed er højeste prioriteret, så er sisaltæppet det mest passende alternativ. Sisaltæpper er mere tætvævede og har en "mere rå" struktur. Sisaltæppet er velegnet til overflader med høj trafik, såsom kontorer, trapper og lignende. De fleste sisaltæpper kan desuden ligge i offentlige miljøer. Sisal er en holdbar fiber, som udvindes af bladene på en bestemt slags agaveplante kaldet Agave sisalana. Disse agaveplanter vokser hovedsageligt i Sydamerika, og bladene kan blive helt op til to meter lange! Kun de længste, ældste blade høstes og knuses for at få lange, hårde fibre til at lave tråd af. Allerede for 8000 år siden, på aztekernes tid, lavede man tråd af sisal, og i dag bliver materialet ofte brugt til reb og selvfølgelig: tæpper.

 

Fibre udvindes af blade fra Agaveplanten.

Hvordan holder man jute- og sisaltæpper?

Tæpper i sisal eller jute skal ikke vaskes ved at lægge dem i blød eller udsætte dem for fugt eller væske. Man kommer heldigvis meget langt med at støvsuge, ryste og lufte sine tæpper. Det er vigtigt at støvsuge tæppet jævnligt. Ofte kan en simpel støvsugning endda være nok til at fjerne pletter. Glem ikke at støvsuge under tæppet, så der ikke ligger snavs, som slider unødigt på tæppet. Selvom tæppet er slidstærkt, er det godt at dreje det en gang imellem, så det slides jævnt. Således forlænger man tæppets levetid betydeligt! Derudover kræver tæpperne ingen direkte vedligeholdelse, hvilket er en af ​​grundene til, at mange vælger disse tæpper.

Her kan du læse vores generelle vedligeholdelsestips!

 

Holdbare og bæredygtige tæpper på alle måder!

Den unikke, naturlige skønhed har betydet, at jute- og sisalmaterialer i princippet altid har været trendy på den eller den anden måde. Materialerne holder stadig et højt trendniveau og bliver mere og mere populært. Dette er slet ikke så underligt i betragtning af fordelene ved disse materialer. Når det kommer til at passe ind overalt, er det desuden utrolig svært at slå denne duo! Tæpper i jute og sisal giver en dejlig, varm og naturlig atmosfære i rummet, uanset hvor de ligger. Egenskaberne adskiller sig som sagt en hel del imellem de to materialer, men så længe man har nogenlunde styr på forskellene, kan det ganske ikke gå galt med sisal- og jutetæpper! Hvis du køber et tæppe i jute eller sisal, investerer du i holdbarhed og bæredygtighed på alle måder. Uanset hvilket tæppe du vælger i kategorien, foretager du et naturvenligt, vedligeholdelsesfrit og tidløst valg!

Her kan du se alle vores tæpper i sisal!

 Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel