Sådan forbereder du dig på vinteren - med hyggelige tæpper og tilbehør!

merino ullmatta

Når vinteren nærmer sig med hastige skridt, begynder mange af os at forberede hjemmet til mørke, hyggelige aftener med tændte stearinlys og varme drikke! I vinterhalvåret bruger vi skandinaver meget mere tid indendørs i vores hjem, og derfor vil vi selvfølgelig gerne forny vores indretning! Men hvilke tæpper passer egentlig bedst til årstiden? Og hvordan skaber man den der ægte hyggefaktor? Vi har sammensat en lille guide baseret på materialegenskaber og tæppetypernes egnethed til alt, hvad vinteren byder på. En hjælp til, hvordan du forbereder hjemmet til vinteren med tæpper og andet, der øger hyggefaktoren!

Hvilke materialer og tæppetyper er bedst egnet til vinteren?

Det vigtigste ved vintertid er selvfølgelig, at tæppet føles rigtig skønt, og at det faktisk kan holde til den ekstra slitage og snavset, der følger af, at vi er mere i vores hjem. Tæpper med en blød luv, små bolde, der blødgør overfladen eller glatvævede tæpper i behagelige materialer, både føles og ser hyggelige ud. Vi har naturligvis flere holdbare modeller, der øger trivslen i denne mørke, kolde årstid.

Sarek Ullmatta

Sarek tæppe

Uld er et perfekt vintermateriale til eksempelvis tæpper til stuen, tæpper til spisepladsen eller tæpper til soveværelset. Det naturlige materiale varmer et køligt gulv og føles desuden meget skønt mod fødderne. Uld er også naturligt snavsafvisende og let at fjerne pletter fra.

leksand matta

Leksand tæppe

hestra teppe

Hestra tæppe

Syntetiske tæpper er også meget velegnede om vinteren. Hvis du har brug for et entrétæppe til gangen, så er syntetisk materiale det helt rigtige, og mange entrétæpper er fremstillet af netop syntetisk materiale. Flere syntetiske tæpper kan tåle en hel del fugt og snavs. Ryatæpper er ofte fremstillet af syntetisk materiale, og de tykke, bløde ryaluver er helt perfekte at stikke vinterfødderne ned i!

Feel syntetteppe

Feel tæppe

tampa teppe

Tampa tæppe

Et plasttæppe er optimalt om vinteren, takket være dets høje tolerance overfor væske og fugt. Plasttæppet kan tåle vinterens overskydende sjap, som følger med ind i entréen, og det kan desuden tåle det meste i køkkenet! Plasttæppet er med andre ord en sand helt ved vintertid.

gritty teppe

Gritty plasttæppe

Bomuldstæpper og kludetæpper er også ideelle om vinteren, når man gerne indretter hjemmet lidt ekstra med tæpper og andre tekstiler. Kludetæpper fås i mange lidt mindre og specielle størrelser, og det er derfor let at finde modeller til at udfylde de ellers så tomme rum med!

Sofia teppe

Sofia tæppe

Hvis man også om vinteren vil bevare en let og naturlig fornemmelse derhjemme, men alligevel vil skabe en hyggelig atmosfære, så er sisaltæpper og jutetæpper perfekte alternativer! Sisaltæpper kan tåle en hel del slitage, som jo øger i takt med, at vi er hjemme mere. Jutetæpper tilføjer den samme vidunderlige og naturlige fornemmelse og er på samme tid bløde og dejlige at lægge under eksempelvis sofabordet!

Jutematta kerala

Kerala jutetæppe

Hvordan opnår man den der ægte hyggefølelse?

At indrette hjemmet med de rette tæpper er ofte helt afgørende! Uden et hyggeligt tæppe vil rummet højst sandsynligt ikke føles særlig hyggeligt. Tæpper skaber rummet, og når det er tid til at forny indretningen, skal du helt klart starte med et nyt tæppe! Og når det kommer til hyggefaktor, så handler det om fornemmelsen. Hvordan føles materialet? Hvis det føles varmt og hyggeligt, vil det sikkert tilføje netop dette til indretningen. Med andre ord, føl dig frem.

Tilbehør såsom lammeskind, plaider og puder er ting, der virkelig også giver en hyggelig fornemmelse. Man kommer langt med en ekstra plaid eller en blød pude i sofaen. En dæmpet, varm belysning, levende lys (eller batteridrevne varianter) og jordnære, dybe farver er andre ting, der helt sikkert vil bidrage til vinterhyggen!

fårskinn och fårhudar

lammeskind, plaider og puder giver en hyggelig fornemmelse

Her finder du alle vores tæpper, og her finder du vores lammeskind, plaider og puder.

 Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel