Bomullstæppet Copenhagen som tæppe til dagligstuen

Dagligstuen er et rum i hjemmet, hvor de fleste af os bruger meget tid. Der snakker vi sammen, spiser, ser tv og slapper af. Fordi vi bruger så meget tid i dagligstuen, skal det gerne være et pænt rum, der føles hyggeligt og hjemligt. Her giver vi dig inspiration til, hvordan du kan indrette med tæpper i dagligstuen.

Flere tæpper i samme rum

En udfordring når du indretter din dagligstue, kan være nødvendigheden af mere end ét tæppe i rummet. Mange af os vil gerne have et tæppe både ved sofaen og under spisebordet. Dertil kommer, at du måske vil have et tæppe ved klaveret, i læsehjørnet eller foran døren ud til altanen. Mange oplever, at det kan være svært at vide hvilke tæpper, man skal vælge, og det kan være svært at finde inspiration. Skal tæpperne matche? Kan man blande farver og materialer? Skal det være det samme tæppe i forskellige størrelser?

Der findes naturligvis mange svar på disse spørgsmål, og i sidste ende handler det jo om, hvad du synes er pænt. Du skal ikke være bange for at blande forskellige farver og materialer i tæpperne. Oftest ligger tæpperne et stykke fra hinanden i dagligstuen, så gulvet kommer til at udgøre en overgang mellem tæpperne. Vælger du et tæppe med meget mønster i, kan du passende vælge et andet tæppe, som er ensfarvet eller med et mere diskret, roligt mønster.

Orissa lyserød uldtæppe og Verdura kunstsilketæppe/viskosetæppeLincoln multi - maskinvævet tæppe

Store tæpper

Flere og flere vælger at lægge store tæpper i dagligstuen. På den måde kan man få hele møblementet op på tæppet, som indrammer møblerne og skaber en flot enhed. Mange har i dag store, åbne planløsninger, og med hjælp fra et stort tæppe kan man skabe mindre rum i det store rum. I vores størrelsesguide får du inspiration til, hvordan størrelsen på tæppet påvirker helhedsindtrykket af møblementet. At vælge et stort tæppe indebærer også, at du tilfører rummet mere tekstilt materiale, hvilket hjælper med at dæmpe lyd og skabe et varmt og hyggeligt miljø.

Stort tæppe i dagligstuen Key tencel pale dogwood - viskosetæppe

Vil du have mere inspiration til at finde det rette tæppe til din dagligstue? Tag endelig et kig i vores dagligstuekategori. Der finder du masser af inspiration!