Væg-til-væg-tæppe i en kælder.

Mange mennesker associerer kældere med kolde, fugtige og knapt så hyggelige rum. Et rum til ragelse og opbevaring af alle de ting, man har fået samlet gennem årene. Men sådan behøver det ikke at være. Så hvordan skal du gå til sagen, når det kommer til indretning af kælderen? Her forsøger vi at give dig inspiration til, hvordan du med relativt få midler kan forandre din kælder til et rart rum, hvor du hellere end gerne bruger din tid. At indrette kælderen med de rette tæpper er et rigtig godt første trin på vejen mod forandring.

Slip for kolde gulve med væg-til-væg-tæpper

I mange kældere er gulvet koldt. En nem måde at slippe af med den fornemmelse, er ved at indrette kælderen med et væg-til-væg-tæppe. Der er mange, der er i tvivl om, hvorvidt man kan lægge væg-til-væg-tæpper i kældere eller ej. Svaret er, at det kan man godt! Sørg blot for at vælge et tæppe med en åndbar bagside, så luften kan cirkulere gennem tæppet. Du skal altså ikke vælge et tæppe med en gummibagside, men i stedet et tæppe med en filtbagside eller actionback. På den måde er det intet problem at lægge tæppe på betongulvet i kælderen. Inde på de respektive produktsider for vores væg-til-væg-tæpper kan du se, om tæppet er egnet til kælderbrug eller ej. Desuden er det naturligvis sådan, at isolerede gulve og gulve med vandbåren gulvvarme giver andre forudsætninger for tæppevalget end helt uisolerede gulve. Undtagelsen for at lægge væg-til-væg-tæppe i kælderen er, hvis der er åbenlyse fugtproblemer. Da bør du ikke lægge et væg-til-væg-tæppe.

Væg-til-væg-tæppet Tendresse grå i kældersoveværelse

Væg-til-væg-tæpper i kældere kan lægges i mange forskellige rumtyper: gildesale, soveværelser, forrådskamre, træningscentre med mere. Det væg-til-væg-tæppe du vælger bør dels afhænge af din smag, men også af, hvad rummet skal bruges til. Du kan vælge mellem løkkeluv eller skåret luv, syntetisk materiale eller naturmateriale og mellem en masse forskellige farver. Hvis det er et kælderrum, hvor der bliver gået meget, er løkkeluv som udgangspunkt mere passende. Skåret luv føles blødere og hyggeligere og er dermed mere passende i rum, hvor du bare vil opnå en rar atmosfære. Her finder du alle vores væg-til-væg-tæpper, som kan give dig inspiration til at indrette kælderen.

Tilskårne tæpper i kælderen

Hvis du ikke vil have et væg-til-væg-tæppe i kælderen, kan du i stedet vælge at lægge et almindeligt tilskåret tæppe. Også her bør du være opmærksom på at vælge et tæppemateriale som ånder, eksempelvis et vævet plasttæppe, et kludetæppe eller et uldtæppe. Mængden af luft, som tæppet bør slippe igennem, afhænger af hvor stort et område, tæppet dækker, men også af hvordan underlaget ser ud. Præcis som med væg-til-væg-tæpper giver isolerede gulve og gulve med vandbåren gulvvarme andre forudsætninger for tæppevalget end gulve uden isolering.