Sådan vælger du det rigtige tæppe

Uldtæppet Sarek og jutetæppet Kerala

Det er svært at vælge det rigtige tæppe. Vi anvender jo tæpper i alle rum: i stuen, entréen, soveværelset og på badeværelset. Nogle gange skal tæpperne være store, andre gange skal de være små. Til tider foretrækker vi dem bløde og hyggelige, og andre gange er det bedre, hvis de er både tynde og slidstærke. Det er derfor ikke altid lige nemt at vælge det helt rigtige tæppe, og nogle gange kan det være nødvendigt at tænke sig lidt ekstra om for at finde det rette match.

Der er flere ting, du skal tage højde for, når du skal købe et tæppe. Det gælder størrelse, materiale, farve og form. Tæppet skal også passe sammen med de øvrige farver og møbler. Hos Kilands har vi stor erfaring med at hjælpe vores kunder, og vi guider dig gerne, så du kan finde det helt rigtige tæppe til netop dit behov.

Tæpper er en del af indretningen

Tæpper er ikke kun behagelige at gå på, de udgør også en vigtig del af indretningen. Et tæppe kan være en del af et møblement, men det kan naturligvis også ligge frit i rummet. Der er mange tæpper, der tilfører det lille ekstra til rummet, både hvad angår farve og form. Sådanne tæpper taler for sig selv og bliver som et kunstværk på gulvet.

I åbne planløsninger kan flere tæpper skabe en følelse af "flere rum i et rum". Et tæppe kan være dét, der danner rammen om spisebordet og skaber en indbydende plads til måltider og middagsselskaber. På samme måde kan et tæppe ved sofagruppen knytte møblerne sammen og skabe et sted for socialt samvær, kaffepauser, samtaler og hyggeaftener. Tæppet kan sætte farve på rummet, give en hyggelig følelse og være med til at dæmpe lyden, hvilket alt sammen er med til at skabe en harmonisk ramme.

Vi har udarbejdet en liste med de ting, du bør overveje, når du skal vælge det helt rigtige tæppe.

Det skal du overveje

HVOR SKAL TÆPPET PLACERES?

Ønsker du at have tæppet i en stue, i entréen eller måske i soveværelset? Tæppets placering har betydning for, hvilken type tæppe der er bedst egnet.

HVILKEN FØLELSE GÅR DU EFTER?

Hvilken følelse ønsker du, at tæppet skal give dig, når du går på det? Skal det være blødt, tykt og luftigt? Eller måske glat, tyndt og slidstærkt?

HVILKET MATERIALE FORETRÆKKER DU?

Tæpper fås i mange forskellige materialer. Nogle materialer er mere modstandsdygtige over for pletter og snavs og er nemmere at holde rene og støvsuge, mens andre materialer kan have en dejlig glans.

Nogle af os ønsker naturmaterialer som uld, bomuld eller jute, mens andre foretrækker syntetiske materialer som plast, polyester og polyamid. Hvilke materialeegenskaber foretrækker du?

HAR DU OVERVEJET FARVE OG MØNSTER?

Har du tænkt over, hvilken farve dit tæppe skal have? Og om du ønsker et ensfarvet tæppe eller ét med mønster? Tæpper fås i en række forskellige farver og mønstre. Du kan vælge imellem alt fra små og subtile mønstre til tæpper med store mønstre.

FORM PÅ TÆPPET?

Skal dit tæppe være rektangulært? Eller ville det passe bedre med et rundt eller kvadratisk tæppe? Eller hvorfor ikke et ovalt eller asymmetrisk?

HVILKEN STØRRELSE?

Det er naturligt at spørge sig selv, hvilken størrelse der passer bedst til rummet. I vores størrelsesguide får du hjælp til, hvordan du vælger den rigtige størrelse på dit nye tæppe. Her finder du illustrationer for, hvordan du kan indrette soveværelset, spisepladsen og sofagruppen med tæpper i forskellige størrelser. Du kan finde vores størrelsesguide her.

HAR DU SVÆRT VED AT VÆLGE?

Du er mere end velkommen til at kontakte os! Vores produktrådgivere hjælper dig hellere end gerne med at finde det rigtige tæppe. Du kan finde vores kontaktoplysninger her.Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel