20% på alle ryatæpper t.o.m. 31/5 - kode shaggy20

Kantning af tæpper

Kantning af tæpper

Nogle gange kan det være svært at finde et tæppe i præcis den størrelse eller længde, du ønsker, eller også er du på udkig efter en form, som ikke findes. Måske vil du skære dit tæppe, så det passer perfekt mellem eksempelvis kommoden og dørtærsklen i hjemmet eller i gangen i autocamperen, men er usikker på, om tæppet vil frynse i stykker. På Kilands har vi en løsning på dette problem. Vi kanter dit tæppe for dig, og kan dermed fremstille et målbestilt tæppe helt efter dit ønske.

Kantning, eller kantsyning, som det også kaldes, er en slags kantsøm, som sys langs med kanterne på et tæppe. Kantning er en måde at afslutte tæppekanten på, som forhindrer, at tæppet flosser op. Det giver også det tilskårne tæppe et hyggeligt og smagfuldt helhedsindtryk. På vores værksted kantsyr vi tæpper hver dag til kunder rundt om i Sverige, Norge og Danmark. Arbejdet med kantning udføres på symaskine af vores dygtige medarbejdere. Med mindre kunden ønsker noget særligt, vælges garn i en nærliggende farvenuance, så den syede kant på en smagfuld måde smelter sammen med tæppet. Kantningsarbejdet er et håndværk, som vi er stolte af at kunne tilbyde vores kunder.

Kantningsgarn

Man kan kante mange slags tæpper. En type tæppe, som man typisk foretager kantsyning på er væg til væg-tæpper. Ved at kante et væg til væg-tæppe kan du skabe et stort, løst tæppe efter præcis de mål, du efterspørger, som ligger perfekt der, hvor standardstørrelserne ikke passer. Tæppeløbere i metervare er en anden type tæppe, som ofte kantsys. Du vælger, hvor langt tæppet skal være, og herefter kanter vi det langs tæppets kortsider. Kantningsarbejde er også almindeligt, når det gælder tæpper til campingvogne, autocamperere og både. Nogle gange skæres disse tæpper ud efter en skitse, hvorefter man syr en kant rundt om hele tæppet. Andre gange drejer det sig om en tæppeløber i en ønsket længde, der kantes langs kortsiderne.

Sådan går kantningen til

Kantning af målbestilt tæppe

 • Du vælger dit ønskede tæppe i vores sortiment, som passer til dit formål. I kolonnen til højre på produktsiden vælger du, hvilke mål dit tæppe skal have, om tæppet skal skæres på rullens bredde, og om det skal være rundt. Her vælger du også, om tæppet skal kantes ved at klikke i feltet.
 • Når du har afgivet din ordre, skærer vi dit tæppe til efter den ønskede størrelse.
 • Herefter kanter vi dit tæppe for dig.
 • Når tæppet er færdigt, bliver det leveret til dig via valgt forsendelsesmåde, eller også får du en meddelelse om, at tæppet nu er klar til afhentning i vores butik.

 

Udskæring og kantning efter skabelon

 • Du vælger det ønskede tæppe fra vores sortiment.
 • Du giver os din skabelon. Vi fremstiller ingen skabeloner, men skærer udelukkende tæpper efter kundens egen skabelon. Vi godkender ikke skitser, kun skabeloner. Vær opmærksom på, at vi ikke kan love 100% præcise mål ved tilskæring efter skabelon, da vi skærer tæppet til manuelt.

  Skabeloner kan laves i eksempelvis pap eller karton. Vi kan også bruge eksisterende tæpper, hvis de er rene og i rimelig god stand. På skabelonerne skal det være tydeligt markeret, hvilken side der er op. Du skal desuden markere længderetningen med en pil, så alle skabeloner skæres fra tæppet med samme luvretning.

  BEMÆRK! Det er yderst vigtigt, at skabelonerne er så nøjagtige som muligt. Vi skærer tæppet efter skabelonerne så nøje som muligt, men der kan forekomme en målafvigelse på +/-1 cm. Vi skærer udelukkende tæppet efter skabelonerne og ikke efter mundtlige eller skriftlige instruktioner.

 • Vi tilskærer herefter dit tæppe efter skabelonen.
 • Til sidst kanter vi tæppet.
 • Du får herefter en besked fra os, når tæppet er klar til afhentning/levering.

 

Ofte stillede spørgsmål og svar om kantning

Hvilken farve får kantsømmen

Vi vælger altid en farve, som er så tæt på tæppets farve som muligt. Hvis du ønsker en anden farve, kan du naturligvis få det. Kontakt i så fald gerne vores kundeservice, som hjælper dig.

Bliver tæppet bredere, når det kantes?

I princippet ikke, da sømmens kant ikke tillægger mere end cirka 1 mm.

Får tæppet lige eller afrundede hjørner?

Tæppet får som standard lige hjørner. Hvis du ønsker noget andet, bedes du venligst kontakte vores kundeservice.

Eksempelbilleder kantning Kilands
Har du flere spørgsmål, eller vil du have hjælp til din ordre? Velkommen til at kontakte vores kundeservice.Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel