Få styr på kunstgræs - en guide til at lægge kunstgræs

Sådan lægger du kunstgræs fra Kilands

Er du træt af at klippe og vande græsplænen i sommerhalvåret? Eller kan du ikke få dit græs til at vokse alle steder? Så er kunstgræs et godt alternativ til dig. Med kunstgræs i din have vil din græsplæne se flot ud året rundt, uden det kræver pleje og vedligeholdelse. Du kan også lægge kunstgræs på din terrasse, altan eller gangbrædder. Her bliver det kunstige græs til et tæppe, der hjælper dig med at skabe en sommerlig og frodig oase.

Alt vores kunstgræs har små huller på undersiden til dræning. En kunstig græsplæne med dræning lader vandet strømme gennem plænen på en effektiv måde, hvilket forhindrer vandet i at blive i plænen og gør, at den hurtigere tørrer, hvis den er blevet våd. I vores sortiment findes flere forskellige varianter af kunstgræs, som sælges på rulle i metermål. Her kan du se alle vores kunstige græsplæner og finde din favorit. I denne guide viser vi dig, hvordan du lægger dit kunstgræs – enten på jorden eller på din terrasse. 

Læg kunstgræs på jorden

Nedenfor beskriver vi, hvordan du lægger dit kunstgræs metervis på en overflade, hvor overfladen består af jord.

Det skal du bruge

Dette værktøj skal du bruge

  • Spade
  • Eventuel pladevibrator
  • Rive
  • Tæppekniv
  • Fejekost
  • Gummihammer

Sådan gør du

1. Jorden, hvorpå kunstgræsset skal ligge, skal være flad og fast, og forarbejdet er vigtigt for et vellykket resultat. For at gøre jordoverfladen flad og fast skal du grave gammelt græs og eventuelle buske, blomster eller anden vegetation væk, der vokser i området. En effektiv måde at grave græs væk på er at sætte en spade ned i en dybde på 5-10 cm, og så bruge spaden til at grave sektioner på 30 x 30 cm ud, som du dernæst kan løfte og fjerne.

2. Når du har gjort dette, skal du sørge for, at jorden komprimeres og jævnes ordentligt. For et rigtig godt resultat, og ekstra vigtigt på store arealer, skal du lægge et lag med grus oven på jorden og komprimere det godt.

3. På den komprimerede overflade lægger du derefter et 5-6 cm tykt lag stenmel eller sand. Fordel stenmelet eller sandet jævnt over overfladen med en rive. Komprimér derefter overfladen igen med enten en pladevibrator eller et andet hjælpemiddel.

4. Ret nu eventuelle ujævnheder i jordoverfladen, så den er jævn. Et godt trick er at bruge et bræt til at udjævne stenmelet. Vand dernæst overfladen.

5. Læg nu en geotekstil-dug oven på det jævne stenmel. Læg den så den stikker ca. 10 cm ud på hver side af overfladen. Hvis overfladen er så stor, at du har brug for at forlænge geotekstil-dugen i bredden, skal du sørge for, at den ved hver forlængning overlapper mindst 10 cm.

6. Nu er grundarbejdet færdigt, og det er tid til at lægge kunstgræsset ud. Køb kunstgræsset på rulle i den længde, du har regnet ud vil passe. Placér længderne så græsstråene peger i samme retning, f.eks. mod terrassen. Hvis græsset skal ligge i haven, så ret stråene mod vejen. Når du lægger kunstgræsset ud, skal du lade længderne stikke 10 centimeter ud rundt om kanterne, så du senere kan skære det lige og pænt.

7. Når du er nået hertil, er det tid til at sikre, at kanterne er, som de skal være. For at gøre dette skal du folde kunstgræsset op og skære begge kanterstrimler af fra bagsiden. Justér derefter strimlerne for at lave en tæt kant. Brug nu selvklæbende tape/klæbebånd og læg det ud på geotekstil-dugen, hvor kanten så havner. Sørg for at tapen er lige meget på begge sider. Når du har gjort dette, trækker du plastikfilmen på toppen af klæbebåndet af og presser kunstgræsset godt ned, så det sidder godt fast. Vær omhyggelig med at ingen græsstrå vender nedad og sætter sig fast i klæbebåndet, så du får så flot en kant som muligt.

8. Brug derefter en skarp tæppekniv til at skære overskydende kunstgræs af rundt om overfladen. Du får det bedste resultat, hvis du gør det fra undersiden.

9. Derefter dækkes overfladen med sand ved at sprede f.eks. kvartssand ud over det lagte kunstgræs. Man bruger ca. 5 kg sand pr. kvadratmeter.

10. Afslutningsvis bør du forankre kunstgræsset i jorden ved hjælp af pløkke/kramper. Du skal bruge én pløk/krampe pr. meter, og den nemmeste måde slå dem fast er med en gummihammer.

 11. Gør kunstgræsset rent med en kost, og så er det bare med at nyde din nye græsplæne. Godt arbejde!

 

Eksempler på indlagt kunstgræs - Kilands

Læg kunstgræs på gangbrædder eller beton

Hvis du skal lægge kunstgræs direkte på gangbrædder eller beton, er vejen til dit færdige resultat kortere.

Det skal du bruge

Dette værktøj skal du bruge

Sådan gør du

1. Nogle vil gerne fastgøre deres kunstgræs til underlaget, mens andre vil have det liggende frit. Du bestemmer selv, hvordan du vil gøre det. Valget om at fastgøre kunstgræsset afgøres af flere forskellige faktorer, f.eks. om kunstgræsset skal ligge i en udestue af glas eller på en åben altan. Hvis du vil fastgøre kunstgræsset til underlaget, er det i et glasrum godt at bruge dobbeltklæbende tape. Er underlaget gangbrædder, kan du forankre kunstgræsset både inde og ude ved at skrue græsset fast på gangbrædderne. Her skal du bruge en spændskive mellem kunstgræsset og skruen.

2. Sørg for at underlaget, du skal lægge kunstgræsset på, er rent og tørt. 

3. Placér længderne af kunstgræsset, så græsstråene peger i samme retning, f.eks. mod terrassen. Hvis græsset skal ligge i haven, så ret stråene mod vejen. Når du lægger kunstgræsset ud, skal du lade længderne stikke 10 centimeter ud rundt om kanterne, så du senere kan klippe det lige og pænt.

4. Når du er nået hertil, er det tid til at sikre, at kanterne er, som de skal være. For at gøre dette skal du bruge vores selvklæbende tape/klæbebånd og lægge det ud på geotekstil-dugen, hvor kanten så havner. Sørg for at tapen er lige meget på begge sider. Når du har gjort dette, trækker du plastikfilmen på toppen af klæbebåndet af og presser kunstgræsset godt ned, så det sidder godt fast. Vær omhyggelig med at ingen græsstrå vender nedad og sætter sig fast i klæbebåndet, så du får så flot en kant som muligt. Fold nu enderne tilbage og tryk så hårdt som muligt over tapen/klæbebåndet.

5. Pres nu kunstgræsset ud mod kanterne og sæt det fast på den dobbeltklæbende tape. Brug derefter en skarp tæppekniv til at skære overskydende kunstgræs af rundt om overfladen. Hvis kunstgræsset ligger på gangbrædder, kan man forankre det lidt ekstra med skrue og spændskive.

6. Nu er det tid til at nyde din nye græsplæne. Godt arbejde!

Har du spørgsmål til vores kunstgræs, ønsker et tilbud eller har andre spørgsmål til vores produkter? Kontakt vores kundeservice og produktrådgivning på 78 70 33 70 eller på kundeservice@kilands.dk.



Åbent køb i 90 dages
Hurtig levering
Fri retur
Tryg e-handel