Tæppet Sarek til grå sofa

En grå sofa er et af de mest almindelige møbler i nordiske hjem i dag. Mange vælger en grå sofa, fordi den nemt kan kombineres med anden indretning. Dermed får man frihed til at lege med forskellige farver på andre møbler og materialer i rummet. Men den valgfrihed, som en grå sofa giver, kan også skabe bekymring hos mange. Hvad gør du, når du skal vælge et tæppe til den grå sofa? Hvilket tæppe passer egentlig bedst til en grå sofa?

Nuance eller kontrast?

Der findes mange muligheder, når du skal vælge tæppe til en grå sofa. Noget, som mange er enige om, er, at de vil have at tæppet på en eller anden måde skal bryde med sofaen, så tæppets farvetone ikke er helt identisk med sofaen. Har du en lysegrå sofa, vil du sædvanligvis ikke vælge et lysegråt tæppe. Du vælger måske i stedet en helt anden farve, og hvis du vil have et gråt tæppe, så vælger du en mere mørkegrå nuance. Mange vælger et tæppe i gråt, hvidt, sort eller beige til deres grå sofa. På den måde får de et tæppe, som ganske enkelt passer ind i den eksisterende indretning af rummet, og en farve, som de ikke bliver trætte af.

Gråt tæppe fra danske Fabula Living

Farve og mønster

Grå er en farve, som kan kombineres med stort set alle andre farver. Hvilken farve du vælger, handler i sidste ende blot om smag og behag. Derfor kan du vælge et tæppe i en hvilken som helst farve til din grå sofa.

Deoria lyserød under en grå sofa

Mange sofaer er ensfarvede og uden mønster, hvilket gør, at du - hvis du vil og tør - kan vælge et tæppe med mønster til din sofa. Det kan fungere godt med stormønstrede såvel som småmønstrede tæpper til en sofa. Vær dog opmærksom på, at mønsteret på et stormønstret tæppe kan blive dækket af sofaen.