Kvadratiske tæpper - plasttæppe Deco finnes som kvadratisk teppeKvadratiske tæpper, findes det? Når man skal vælge nyt tæppe er størrelsen et aspekt, der vejer tungt. Det er vigtigt, at der er plads til tæppet, og at det dækker den overflade, man ønsker dækket. Tæpper findes i mange forskellige størrelser, men formatet er ofte rektangulært. I dag findes der derudover forholdsvis mange runde tæpper og andre former forekommer også, men rektangulære tæpper er det absolut mest almindelige. Hvad hvis man vil have et kvadratisk tæppe, hvad er der så at vælge mellem?

Kvadratiske tæpper i færdige størrelser

Indimellem støder man på et rum, hvor et kvadratisk tæppe ville være helt perfekt. Det kan eksempelvis være i en kvadratisk entré eller ved en chaiselongsofa, som står placeret op ad væggen. Når det kommer til netop chaiselongsofaer, føler mange, at et kvadratisk tæppe er lige det, de behøver, for på bedste vis at udfylde det tomrum der opstår i vinklen mellem sofaens to dele. Den bedste løsning i sådan en situation ville dog egentlig være at vælge et større, rektangulært tæppe, som sofaen kunne stå helt eller delvist på.

Hvis man er på jagt efter et kvadratisk tæppe, skal man være bevidst om, at udbuddet af tæpper er betydeligt mindre, end hvis man kigger efter rektangulære tæpper. Mange tæpper fremstilles kun i rektangulære størrelser efter traditionelle tæppemål. En del tæpper laves også i runde størrelser. Det er altså få tæpper, der som standard produceres i kvadratiske mål, men der findes selvfølgelig nogle stykker.

Eksempelvis væves en del plasttæpper i kvadratiske mål såsom 150 x 150 cm eller 200 x 200 cm. Uldtæpper kan også væves i kvadratiske mål, men da vil der ofte være tale om specialbestillinger med længere leveringstider. Maskinfremstillede tæpper såsom wiltontæpper, fladvævede tæpper og ryatæpper fremstillets sjældent i kvadratiske standardmål. Et maskinfremstillet tæppe med skåret kant kan dog skæres i kvadratiske mål, hvis dette ønskes. En del andre maskinfremstillede tæpper kan også skæres til og gives nye kanter. Dette bør man dog ikke selv forsøge derhjemme. I stedet kan man få hjælp af professionelle tæppehandlere, og her hos Kilands tilbyder vi også vores kunder denne service.

Sakek beige ullteppe – spesialbestill teppet ditt i kvadratiske mål

Målbestil et kvadratisk tæppe

Et alternativ som mange vælger, når de ønsker et kvadratisk tæppe, er at målbestille et tæppe fra et væg-til-væg-tæppe. Da vælger man selv og man kan få præcis de mål, man ønsker. Efter beskæring ordnes tæppets kanter. Der findes også nogle få væg-til-væg-tæpper, som ikke behøver kantning, men hvor det er tilstrækkeligt blot at skære tæppet i de ønskede mål.

Kantsøm på heldekkende teppe – spesialbestill ditt kvadratiske teppe fra et vegg-til-vegg-teppe

Specialbestillinger fra leverandører

Som nævnt ovenfor kan en del tæpper bestilles i kvadratiske mål, men med længere leveringstid. Leveringstiden for en specialbestilling af et håndvævet uldtæppe eller viskosetæppe er almindeligvis 4-6 måneder. Hos os på Kilands kan du få hjælp til den type af specialbestillinger. Kontakt vores kundeservice, så hjælper vi dig med at få styr på mulighederne for at specialbestille det tæppe, du er interesseret i, med kvadratiske mål.