Dit produkt er tilføjet til indkøbskurven
Fortsæt med at handle
Gå til kassen

Kundeservice: 78 70 33 70

Kundtjänst

kundeservice@kilands.dk

Besøg kundeservice siden

Vi reagerer hurtigt på e-mail
Garanteret inden for 24 timer.

Varför välja oss Levering fra 69 kr
Varför välja oss Gratis retur
Varför välja oss 90 dages fuld returret
0

Favoritter

Du har ingen favoritter endnu
Vis alle/Del
Vi fylder 50 år! Fejre med os - 20% på badeværelsesmåtter, børnetæpper, kludetæpper og dørmåtter! (ikke metervare) til den 31/10.

Plejeråd og vaskeråd til dine tæpper

Her finder du tips og råd til pleje af dine tæpper.

Rengøring

Et tæppes levetid afhænger i høj grad af rengøring. Gør det til en vane af støvsuge dit tæppe mindst en gang i ugen, og hæng det ud til luftning et par gange om året.

Gode råd

Før at tæppet skal slides jævnt, er det en god idé at vende det nu og da. For at mindske slitagen kan du anvende et tæppeunderlag som også har en skridsikker funktion. Anvend altid et fladt mundstykke til støvsugeren, og afslut med at støvsuge i luvens retning. Trykmærker på tæppet kan nemt fjernes ved at fugte luven med lunkent vand og blæse lidt med en hårtørrer, mens du børster luven.

Huskeråd

Har du et gummieret tæppe, skal du aldrig hænge det med latexsiden mod solen. For at undgå opstående kanter skal et gummieret tæppe altid rulles med retsiden udad. Hvis du vasker gulvet, så sørg for at det er helt tørt før du lægger tæppet på igen. Ellers kan du risikere at latexsiden sætter sig fast til gulvet.

Hvis du har et nyt uldtæppe, skal du ikke bekymre dig hvis det fnulrer lidt i starten. Dette er almindeligt og sker fordi der ofte er et overskud fra produktionen i ulden.

Krympning og afblegning

Bomuldstæpper kan krympe ca. 5% i bredden og 8% i længden ved vask på 30°C. Også ved vask af øvrige tæpper kan man forvente en vis krympning. Alle tæpper falmer med tiden, og oftest bliver farverne blødere og smukkere. Bomuldtæpper falmer hurtigere end andre tæpper.

Kantning

Er kanten på dit tæppe gået i stykker? Vi kan nemt sy kanten på dit tæppe. I tilfælde hvor vask er aktuelt, bør dette ordnes inden tæppet afleveres til kantning.

Vask

Mindre pletter fjernes nemmest ved at angribe pletten med et rent håndklæde/klud, lunkent vand og en dråbe opvaskemiddel. Skum opvaskemidlet op og dup forsigtigt. Denne metode plejer at fungere på de fleste typer af tæpper, både af uld og syntetisk materiale.

Specifikke vaskeråd for forskellige tæppetyper

Herunder finder du mere detaljerede plejeråd til specifikke tæpper.

Wilton

Mindre pletter kan fjernes med lidt lunkent vand og opvaskemiddel med et rent og lyst frottéhåndklæde. For vask af hele tæppet bør det indleveres til et autoriseret tæpperenseri. Dette gælder både wiltontæpper og andre maskinvævede tæpper med sisalbagside.

Akrylgarnstæpper

Akrylgarnstæpper er oftest mærket med vandvask 40°C. Maskinvask er fint såfremt maskinen er tilstrækkeligt rummelig.

Tæpper med gummibagside

Tæpper med gummibagside, også kaldet gummierede tæpper, kan skylles af med lunkent vand og mildt opvaskemiddel. Det kan også skures med en blød børste eller svamp og almindeligt vaskemiddel ved 40°C. Skyld ordenligt og lad tørre fladt. Hvis du har vasket gulv, er det vigtigt at gulvet er helt tørt før du lægger tæppet tilbage på sin plads. Ellers risikerer du at gummiet sætter sig fast til gulvet.

Ensfarvede kludetæpper

Ensfarvede kludetæpper af bomuld kan ofte vaskes i maskine, men tjek dog altid tæppets vaskeanvisning først. I ensfarvede kludetæpper findes der altid overskudsfarve som i visse tilfælde kan smitte af på lyse dele og frynser.

Stribede kludetæpper

Stribede kludetæpper af bomuld vaskes i koldt vand med sæbe. Skur tæppet med en blød panelbørste i stribernes retning på begge sider, og skyl derefter af i stribernes retning. Hæng tæppet op i den lange side i stribernes retning. Den klassiske fremgangsmåde til vask af kludetæpper på broen er fortsat den mest effektive. Men du kan naturligvis også anvende altanen eller kældergulvet som underlag.

Håndvævede uldtæpper og röllakantæpper

Vask med koldt vand og mildt rengøringsmiddel gælder for hele tæppet. Pletter fjernes med et rent frottéhåndklæde, lidt lunkent vand og opvaskemiddel. Tæppet kan blive lidt bulet ved vask af hele tæppet, dette forsvinder efter nogle dages brug.

Plasttæpper

Tæpper af plast kan som oftest vaskes i maskinen ved 30°C uden centrifugering. Tjek dog altid tæppets vaskeanvisning inden du vasker tæppet i maskine. Rul tæppets stramt efter vask for at undgå krøller. Hæng det derefter til tørre. Hvis du ikke vil have dit plasttæppe i vaskemaskinen, kan det sagtens skylles med lunkent vand og mildt rengøringsmiddel. Husk at du aldrig må ryste dit plasttæppe, da den svejsede kant kan gå i stykker.

Koskind

Ved minimalt snavs: Støvsug, luft og bank tæppet. Tør af med en svamp og lunkent vand.

Ved grovere snavs: Pletter bør så vidt muligt opløses med koldt vand. Rengør med svamp, lunkent vand og uldshampoo. Man kan også anvendes tekstil- eller tæpperens på sprayflaske. Efter anvendelse af uldshampoo skal tæppes skylles flere gange med lunkent vand og en svamp. Skindes skal hænges til tørre. Udsæt ikke skindet for megen varme eller direkte sollys.

Fåreskind/lammeskind

Ved minimalt snavs: Støvsug, brug en klisterrulle eller tør af med en svamp og lunkent vand. 

Ved grovere snavs: Meget beskidte skind bør lægges i blød i koldt vand natten over. Anvend mildt, flydende vaskemiddel (uldshampoo) uden enzymer, fosfater, peroxider, alkalier og blegemiddel. Anvend rigeligt med vand. Anvend ikke blegemiddel. Skindet skal tørres fladt eller hænges op i to hjørner. Mens skindet forsat er fugtigt, kan du trække i og gnubbe skindet for at genskabe blødheden og smidigheden. Skindes må ikke stryges! 

Alternativt kan du aflevere skindet til et renseri.

Pleje af orientalske tæpper

Et orientalsk tæppe er et unikt kunsthåndværk. Med den rette pleje kan det holde i flere generationer. Et orientalsk tæppe er et klenodie der er værd at passe på.  

For at tæppet skal slides jævnt, er det en god idé at vende det ind i mellem. Undgå også at trække møbler hen over tæppet. For at mindske slitage kan du anvende et tæppeunderlag, hvilket også skaber skridsikkerhed. Anvend altid et fladt mundstykke når du støvsuger, og afslut med at støvsuge i luvens retning. På den måde beholder tæppet sin tætte overflade så støv og snavs ikke trænger ned i tæppets bund.   

Henvend dig til en fagmand hvis tæppet skal repareres eller trænger til grundig rengøring. Vent ikke for længe med at udbedre skader da de så bliver værre. Pletter fjernes med lidt lunkent vand og et rent, lyst håndklæde som du fugter. Hvis pletten ikke kan fjernes med vand, kan du skumme lidt opvaskemiddel op. Trykmærker på tæpper kan fjernes ved at fugte tæppet med lunkent vand og blæse lidt med en hårtørrer mens du børster luven.